Helly Hansen

 HELLY HANSEN

     

A Márka története 1877-ben kezdődik,  Helly Juell Hansen norvég hajós kapitány lenmagolajjal vonta be maga és legénysége ruházatát, ami ezáltal vízlepergetővé vált. Így az is kiderül, hogy Helly Hansen 133 éves tapasztalattal rendelkezik. 1878-ban, megalakult a társaság és elkezdték termékeiket forgalmazni.

     

Az első 5 évben körülbelül 10.000 darabot adtak el, így hamar beindult a cég a fejlődés útján. A 20. században számos áttörő termékfejlesztést hajtottak végre, hogy letegyék a 3 rétegű öltözködés alapelveit, ahogy ma ismert: "3-Layer System".

A középréteget, vagy „Pile”-t 1961-ben fejlesztették ki, ami ma is, majdnem 50 éve tökéletesen működik. Könnyű, gyorsan szárad ideális viselet a külső védőréteg alatt.

     

A Helly Tech technológiát 1970-ban vezették be, aminek a lényege, hogy folyékony PU emulzióval látják el a hordozóanyagot. Ez biztosítja a tökéletes vízállóságot akár 20.000 mm-ig és légáteresztő képességet 20.000 g/m2/24h-ig.

     

A Helly Hansen márkát ma számos síző, vitorlázó, kalandvágyó használja a legrosszabb körülmények köt is 100%-os biztonságot nyújt a hideg, a szél, az átfázás ellen.

     

2012-re elnyerték Skandinávia legmagasabb presztízs értékű design-díját.

 

A Helly Hansen mottója: „Az emberi akarat és a természet ereje között.”