Adidas Originals

ADIDAS ORIGINALS

Az Adidas első világháború után a két Dassler fivér, Adolf és Rudolf alapította, 1920-ban kezdtek el  sportcipőket készíteni.

 

Először az 1928-as amszterdami olimpián viseltek a sportolók Dassler-cipőket.

 

Az áttörést az 1954-es labdarúgó-világbajnokság megnyerése jelentette, ahol a német csapat cserélhető stoplis Adidas-cipőkben játszotta a legendás Aranycsapat elleni döntőt.

A részvényeket 1995-ben vezették be a tőzsdére.

 

A három csíkot még az alapításkor találta ki Adolf Dassler, ez jelent meg ismertetőjegyként a cipőkön, majd később a ruházaton is.

 

Az ikonikus Adidas Superstar 1969-ben mutatkozott be, a Pro Model alacsony szárú változataként. Elég hihetetlen, hogy 3 évvel megelőzte a ma az Originals sajátjaként futó háromlevelű logót, ami 1972-ben bukkant fel először.

A 80-as évek elejére szép lassan kiszivárgott a Superstar az utcára, wannabe-NBA játékosok, hiphoposok kezdték el egyre többen viselni, de az igazi sztárságot a Run-DMC hozta meg neki.

 

Az Adidas egyfolytában az újításon töri a fejét, szezonról szezonra képes megújulni, nagyban segíti őket a divattervező Stella McCartney, aki a hétköznapokra tervez hordható, divatos szetteket „Adidas by Stella McCartney”.

 

 

ADIDAS: "A LEHETETLEN NEM LÉTEZIK"