Umbro

UMBRO TÖRTÉNETE

Kezdet és bővítés

A társaságot Harold Humphreys alapította testvéreivel, Wallace-nal együtt egy kis műhelyben, a cheshire-i Wilmslow-ban. 
Az országos szintű tanúság növekvő érdeklődése ihlette. Az "Umbro" név egy kvázi-portmanteau, amelyet a Humphreys Brothers Clothing ihlette.
Az Umbro kit debütált az 1934-es FA Kupa döntőjében, amikor mindkét csapat, a Manchester City és a Portsmouth a társaság által tervezett és gyártott készleteket viselt.
Az Umbro által az 1930-as és 1940-es években szállított többi csapat a Sheffield United, a Preston North End, a Manchester United, a Tottenham Hotspur és a Blackpool. Umbro volt az angol FA Cup hivatalos sportgyártója és az FA hivatalos szponzora, mivel a labdarúgók kizárólagos szállítója a test bajnokságának. 1952-ben a brit nyári olimpia csapata Umbro-készleteket viselt, amelyeket az egyéni sportok igényeihez igazítottak.
Az Umbro a következő 20 évben készleteket szállítana a brit olimpiai csapat számára. 1957-ben az Umbro belépett a teniszpiacra, sportruházatot gyártva Ted Tinling játékossal együttműködve. Ez az együttműködés három évtizedre kiterjedt.
Egy másik sportoló, aki az Umbro-vel együttműködött, a Manchester United menedzserét, Matt Busby-t alkalmazta 1959-ben.
Ugyanebben az évben a cég elkezdte eladni junior fiúk készleteit, ingét, rövidnadrágját és zoknit, amelyek lehetővé teszik a fiatal játékosok számára,
hogy ugyanolyan megjelenésüket viseljék, mint a labdarúgó bálványok. Brazília 1958-ban nyerte meg az első világkupát, Umbro készletekkel Brazília lett az első FIFA-világbajnokság-bajnok, aki 1958-ban Umbro-t vett fel készlettel.
Két évvel később a Manchester United skót játékos, Denis Law exkluzív megállapodást írt alá a márkával, és az első futballista lett, akit az Umbro szponzorált.
Az angol válogatott 1966-ban nyerte el egyetlen bajnoki címét, Umbro készletekkel viselve (az üzletet 1954-ben írták alá).
A 16 versenyző csapat közül 15 Umbro [2] gyártott készletét hordta, az egyetlen kivétel a Szovjetunió.
Ugyanakkor a brit labdarúgó-válogatottak 85% -a viselte a készleteket, köztük a Celtic, az első brit csapat, amely 1967-ben nyerte meg az Európa Kupa.
A Liverpool FC megnyerte a hat európai kupa első négyét, miközben Umbro készleteket visel, 1977-ben. , 1978, 1981 és 1984.