Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület

Miért ne?

2011. májusában Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesületként kerültek bejegyzésre, mint a Budapesti Állatmentők utóda. A civil csapat folyamatosan bővült, és számtalan állat sorsának jobbra fordulását kísérték figyelemmel. Egyrészt az állat gazdájának együttműködő magatartásával - amikor belátta, hogy az állatot maga tartani, ellátni képtelen és lemondott a tulajdonjogról - másrészt ellenállás esetén hatósági eljárás kezdeményezésével, rendőri segítség bevonásával. 

"Mentett állatainkkal gyakran az utolsó pillanatban érkezünk az állatorvosokhoz."


Kattints Henessy-re még több kutyus és cicáért!

 

Az állatok mentése és a bejelentések alapján a nem megfelelő állattartás ellenőrzéséhez szoktak kimenni. Sajnos sok embernek nem egyértelmű, hogy az állatoknak is joga van a normális életkörülményekhez.
Sérült, kínok közt élő állatokkal, sokszor nagy ellenállást tanúsító gazdákkal, és sajnos valamikor menthetetlenül, sérült kutyusokkal, cicákkal van dolguk.
Nem törnek meg, és évről évre növekszik a támogató csoport, rendezvényeken vesznek részt, próbálják felhívni a figyelmet, nem feladni a harcot.

Az állatmentésen túl egyesületünk a kezdetektől felvállalta és fontosnak tartotta a felelős állattartás terjesztését, megismertetését már minél fiatalabb korban. Ismeretterjesztő munkát több intézményben (iskolákban, óvodákban, bölcsődékben) is végzünk folyamatosan, ahol az ebben partner óvoda pedagógusokkal, tanítókkal, tanárokkal együtt igyekszünk a gyerekek szemléletét az állatok szeretete és a felelős állattartás irányába vinni. Ezekre a fórumokra minden esetben viszünk mentett állatokat, akikkel szemléltetni tudjuk mind az állati önzetlen szeretetet, mind okítani tudjuk őket az állatok helyes tartására, az állatokkal való helyes bánásmódra.

"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél."
Antoine de Saint-Exupéry

Nézzetek körbe a Tettovált Állatmentők honlapján is, kattintsatok ide!

 

Nézet:
Sorrend:
Sorrend: