10 Millió Fa

Miért ne?

"Széles társadalmi bázison, hálózati kapcsolatrendszert kiépítve ültetünk tízmillió új fát Magyarországon. A résztvevők közötti munkamegosztás és az ültetés szervezése alkalom arra is, hogy sokféle fórumon a klíma és biodiverzitás válság idején szükséges teendőkről beszéljünk."


Fotó: Pongrácz Anita

A 10 millió Fa, országos közösség, melyet Bojár Iván András alapított 2019 nyarán.

Folyamatosan növekvő számú helyen, kisvárosban, falun, megyeszékhelyeken, fővárosi kerületekben működnek helyi közösségeink, melyek előkészítik, megszervezik és lebonyolítják a fák ültetését, erdők telepítését. Ezeket képviselők fogják össze, az ő együttműködésük révén működik a 10 millió Fa országos szervezete. Szakmai értelemben a munkákat erdészből, kertészből, ökológusból álló központi szakértői team segíti, de sok esetben a helyi közösségek saját, a területük sajátosságait jól ismerő erdésszel vagy kertésszel is dolgoznak. Közösségeink egy központi és a helyszínek számával azonos számú Facebook csoportban érintkeznek, szervezik meg a munkákat. A 10 millió Fának van angol nyelvű és határon túli csoportja is.

 

"Egy fa semmit sem vár cserébe az árnyékáért."
                                                                                                                      Molnár Péter

Az emberiség évente több százezer hektár erdőséget tüntet el – zömében Dél-Amerikában és Afrikában -, a rövidtávú veszteség mellé pedig olyan, nem várt bónuszok társulnak, mint az elsivatagosodás, a vadon élő állatok kihalása és az éghajlatváltozás.
Az erdőirtás ellenére az ember ösztönösen vonzódik a fákhoz. Puszta jelenlétüktől nyugodtabbá, boldogabbá és kreatívabbá válunk, és gyakran növeli teljesítőképességünket.

A 10 millió fa célja, minden magyar emberre ültessenek egy fát!

Nézzél szét náluk is, segítsd a munkájukat! A honlapukért kattints ide!

Vásárlásod értékének 5%-át, ajánld fel a 10 millió fa közöségnek, egy szebb jövőért.

Miért ne?

Nézet:
Sorrend:
Sorrend: