A Démétér Ház program

Miért ne?

A Démétér Ház Budapesten, a Szent László kórház területén található. 15 évvel ezelőtt azért hoztuk létre, hogy a csontvelő-transzplantáció miatt vidékről ide kerülő gyerekeknek biztosítsuk szüleik állandó jelenlétét.

Így a családok együtt maradhatnak azokban a nehéz hónapokban, amikor a legnagyobb szükségük van egymás támogató közelségére.

Kattints, és néz körbe náluk!

Amikor a gyermek már kikerülhet a kórházi osztályról, ő is a Démétér Házba költözik. Így a további kezelések könnyen elérhetők anélkül, hogy többszáz km-t kellene utazni hetente többször.

A steril, gyakran ijesztő kórházi szoba után otthonos környezetben gyógyulhatnak tovább a gyerekek. Orvosi eszközök helyett színes babzsákok, játékok veszik körbe őket, és éjszakára sem maradnak egyedül. A szülők mellett gyakran a testvérek is beköltöznek a házba.

Kislakók számítanak rád. Nézd meg, mi most nekik a legnagyobb segítség:

Kívánságlista!

 

A Démétér Ház azonban nem csak otthont nyújt a betegség idején.

Legalább ilyen fontos, hogy a kis betegek az itt töltött hónapokban se szakadjanak ki teljesen a világból, a hétköznapi életből.

Segítjük a lelki- és szociális gyógyulást is: pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel, hogy a saját oszályukba visszatérve tudják folytatni az iskolát, valamint megszervezzük azokat a programokat, amikből a betegség miatt hosszú időre kimaradnának: Télapó, farsang, gyermeknap, tanévnyitó.

"Idén is szükségünk van támogatásra, hiszen szeretnénk tovább fejlődni: új játszóteret építeni a gyerekeknek, valamint a kertben egy pihenő részt kialakítani a szülőknek."

 

Sedlák Gabriella ( Program koordinátor )

Vásárlásod összértékének 5%-át, feltudod ajánlani A Démétér Háznak, hogy minnél tovább, egyre jobb körülményeket tudjanak nyújtani a beteg gyerekeknek, és szüleinek.

Kérlek nézzetek szét honlapjukon is: Kattints ide!

Nézet:
Sorrend:
Sorrend: