Wesley János " Hajléktalan" Óvoda

"Hajléktalan" óvoda

Miért ne?

A MET fenntartásában az intézmény 2004 óta fogadja Budapest két legproblémásabb körzetének gyermekeit és fiataljait, mint befogadó iskola, az ország egyéb területeiről érkező, vándorló családokét is. A Dankó utcában óvoda, aMáv-telepen nappali és esti általános iskola, valamint estigimnázium működik. Az intézményben tanulók 80%-a hátrányos vagy halmozottanhátrányos helyzetű.

A tanulóknak ingyen biztosítják az étkezést, sokszor a tanszereket és ruhákat, cipőket az iskola biztosítja.Tanórán kívül szakköröket szervezünk, sportolásilehetőségeket biztosítunk, tanulmányi-, ki-mit tud-, és sportversenyekre, valamint művészeti eseményekre visszük a gyerekeket.

Az általános iskola nappali tagozatán minden végzősdiák beiskolázása megtörtént, felvételt nyertek az általuk megjelölt középfokú intézménybe. 2019 júniusában 16 fő érettségizett sikeresen. Gyerekeink jelentős sportsikereket értek el a futball terén.

Karácsonyi adomány gyűjtés az óvodának.

Kérlek segítsétek az óvoda működését, a Magyar Evangélikus Testvérközösség által és a mi közreműködésünkkel.
Vásárlásod értékének 5%-át feltudod ajánlani nekik, és neked semmi plusz költséggel nem jár, csak egy kattintás, segítve ezzel a közösség és az óvonénik munkáját.

Miért ne?

 

Nézet:
Sorrend:
Sorrend: